Monday, November 10, 2008

Berat badanku....

Berat sudah naik beb!!!!!

Tamat ler sudah sebulan yg penuh kekenyangan. Muncul plak bulan 11. Wah2 dah nak masuk 2009 ler. Bab ni r yg paling tak suka ni. Kena keja budget, kena wat report ujung tahun, kena itu kena ini. Keje banyak tapi apsal berat makin naik ni.

Hmmmm..... niat di hati tu memang nak kurangkan berat badan. Mana boley tahan beb, Abah Alya berat dia maintain dari belum kawin sampai ler dah ada anak satu. Jadi... mulai tarikh ari nih... 11.11.2008 maka Mama Alya mengisytiharkan tarikh bermulanya, memulakan, permulaan, segala jenis mula azam untuk mengurangkan berat badan.

Jadi get set... berat badan ditimbang pada 10.11.2008 : 69.2 kg :((.

Gambo sebelum start diet

Maka dengan rasminya Mama Alya mengisytiharkan bulan-bulan berikutnya adalah bulan diet. Gengg jangan ler wat org patah semangat. Liza dah cbuk2 nak wat mi kari (favourite tur). Abah Alya time2 org berazam tinggi ni r dia cbuk nak ajak wat cam2 kuih (ni kes x leh bini nampak cute sikit laa nih). So beri laa support yg paling baik punya okies!!!

So kita tengok laa ujung tahun ni camner...

1 comment:

Saidatulnissa Aina Umairah said...

mama pun ntah ler bile nak buat diet nie... hahahahhahaha