Sunday, March 15, 2009

Alya 5th Besday

Besday Girl Mama

Senin (16.03.2009) Ari ni (sekejap lagi dlm kul 1.27pm) genap laa Alya berusia 5 tahun. Celebrate kat umah atuk (belah abah dia) semalam, 15.03.2009. Terawal sehari sbb suma mak sedara dan bapak sedara dia ada (kecuali Pak Teh dia).

Ni kirakan first round celebrate laa sbb next week ada sambutan ramai2 kat tadika dia plak. Pastu last round ujung bulan (Insya Allah) sekali ngan Mak Kecik dia (Shishia) yg genap 16 tahun 31.03.2009.


Actuallynya, Mama Alya ingatkan dah x jadi sbb semalam hujan punya laa lebat giler. Mm g lebat sungguh woo... Sbb Abah Alya dah plan nak wat bbq sementelah adik beradik dia suma ada (except Pak Teh Alya laa) tp memandangkan ujan, cam x jadi. Tp disebabkan pakcik2 Alya dah pasang khemah blkg umah, maka projek bbq tu jalan jugak laa.


Menu x banyak, sbb dah g makan kenduri dua umah tghr tu. Cuma ada mee goreng (Mak Ngah Alya selaku chef), kek dan bbq ayam. Hek3. Mama Alya try jugak laa wat kek kukus (resepi ehsan Zira Koop). Segan tul bg org makan, tp mujur laa abih. He3x.


Ni antara pic2 yg sempat disnap oleh hp Mama Alya (MMC agak corrupted, banyak gambo kena pakai hp Abah Alya). Gambo2 lain akan diupload dari masa ke semasa.


Kek2 yg didisplay dan dimakan... suma kek coklat... yg Spongebob tu tempah, kecik jer r sbb krg x abih plak kek coklat yg mama wat... malunya Allah jer r yg tahu sbb keyakinan x cukup nak bagi org makan... eh2 apsal timun tu mencelah? Confuse ni....

Agak bodo tulisan kat kek tu kan, geram sungguh kat tukang tulis tur...

Homemade coklat kek... kui3x... ntah apa2 ntah celoreng tur...

Yang ni coklat topping dia agak2 pahit2 manis gitu...

Potong kek mesti ngan abah, sbb aritu besday abah, dia pun tumpang sekaki potong kek abah

Makan time...

Happy 5th Birthday Alya... Semoga membesar sebagai anak yang solehah dan hamba Allah yang bertaqwa...

1 comment:

Cik Fad said...

Happy 5th birthday Alya,dr aunty Fad & family....semoga bertambah comel & bertambah rajin belajar kat sekolah......
Amboi3x...Mama Alya,dlm sibuk2 tu,smpat gak buat kek 2...cun plak tu...mesti lazat kan...bagi la sini skit.